DRIFT (Dutch Research Institute for Transitions) is een toonaangevend Nederlands onderzoeksinstituut op het gebied van duurzame transities. DRIFT ontwikkelt transformatieve kennis om mensen, steden, sectoren en organisaties te ondersteunen om proactief met transities om te gaan.
Circulaire economie op regionale schaal 
DRIFT is een traject gestart rondom de toekomstbeelden en transitiepaden naar een circulaire economie voor de regio Utrecht. Om hier zicht op te krijgen heeft een groep initiatiefnemers en experts uit de regio gezamenlijk nagedacht over hoe de circulaire economie op regionale schaal tot bloei kan komen. De uitkomst van dit proces was een analytisch rapport van 25 pagina’s met voornamelijk tekst met daarbij infographics, kaders en kolommen van initiatiefnemers.
Levendig & fris
De uitdaging was om een leesbaar publicatie te ontwikkelen met een samenhangende en frisse stijl. Omdat de publicatie zoveel tekst bevatte, hebben we besloten om het in evenwicht te brengen met levendige illustraties en infographics. Het eindproduct is een toegankelijke publicatie met frisse grafische elementen en leesbare typografie.
opdrachtgever
drift (Dutch research institute for transitions)

project
De nieuwe utrechtse stijl

project type
publicatie + infographics + illustraties

volledig rapport

De nieuwe utrechtse stijl

meer projecten

Back to Top