Fossielvrij NL is een milieubeweging die Nederland oproept om de productie en het gebruik van alle fossiele brandstoffen te stoppen om klimaatverandering een halt toe te roepen. Fossielvrij NL is onderdeel van de internationale grassroots milieuorganisatie 350.org.
Stoppen met investeren in fossiele brandstoffen
Fossielvrij NL roept pensioenfonds ABP – het grootste overheids- en onderwijspensioenfonds van Nederland – op om te stoppen met investeren in olie, kolen en gas. Ze voeren regelmatig een campagne en delen flyers uit die hun boodschap uitleggen en ondersteunen. Voor hun laatste campagne zijn wij benaderd voor een infographic en factsheet die laat zien dat APB van plan is om hun beleggingsportefeuille in fossiele brandstoffen uit te breiden.
Inzichtelijk & helder
De uitdaging was om de capaciteiten van kolencentrales in gemakkelijk te begrijpen kennis uit te leggen. Het resultaat is een grafische vergelijking van de totale capaciteit van alle werkende kerncentrales in Nederland en de kerncentrale-capaciteit van de bedrijven in de geplande uitbreiding van de investeringsportefeuille van ABP. Door deze twee getallen te vergelijken op een visuele manier wordt de boodschap van de klant helder.

opdrachtgever
fossielvrij nl

project
abp factsheet

project type
publicatie + infographic

meer projecten

Back to Top