De DSGC (Dutch Sustainable Growth Coalition) is een coalitie van acht Nederlandse multinationals die streven naar bedrijfsmodellen voor duurzame groei. Ze combineren economische winstgevendheid met ecologische en sociale vooruitgang. De DSGC wil bijdragen aan het behalen van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's).
Tijd voor transitie
De DSGC wil de transitie naar een circulaire economie voor plastic versnellen. In hun nieuwste rapport ‘Transition Time! A circular economy for plastics’ geeft de coalitie inzicht in de uitdagingen in de plastics-keten, deelt ze innovatieve cases en geeft ze specifieke aanbevelingen om gezamenlijke actie te stimuleren.
Toegankelijk & informatief
Er was een enorme hoeveelheid aan informatie beschikbaar als input voor dit project – van diepte-interviews met DSGC experts tot technische rapporten tot ontelbare datasets. Omdat het recyclen van plastic omvangrijk en zeer ingewikkeld is, was de grootste uitdaging om erg technische concepten in gemakkelijke beeldtaal uit te leggen. Het eindresultaat is een uitgebreid, maar toegankelijk rapport dat een overzicht geeft van het hedendaagse plastics-landschap.
opdrachtgever
DSGC (Dutch sustainable growth coalition)
project
Transition time! a circular economy for plastics
project type
rapport + infographic
​​​​​​​

meer projecten

Back to Top